![]() |
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() |
Gökceçakmak, Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Bilinen tek bir şey var oda köydeki düğünlerin özelliklede yaz aylarındaki düğünlerin muhteşem güzel olmasını sağlayan düğün yemekleri.Pilavı,yahnisi,keşkeği,hoşafı ve daha birçok çeşidi görebilirsiniz.Köyde Apdal ırmağı ve çakmak barajı bulunmaktadır.Köy halkı ve çeşitli bölgelerden gelen kişiler balık avlamaktadırlar.Irmakta motorlu araç yasaktır. Coğrafya Samsun iline 58 km, Çarşamba ilçesine 23 km uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köydeki herkes Fındık yetiştirmektedir. Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:Cevat Kocak Trafik kazasinda vefaat etmistir. 2004 - Cevat Koçak 1999 - Ahmet Sencan 1994 - Hasan Nazioğlu 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi köylüler tarafından yapılmıştır ve bu şebeke yılda birkaç kez deforme olabilir tabi yenilemek yine köylüye düşer. Köyün kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
GÖKÇE ÇAKMAK HAKKINDA BU BİLGİYİ HAZIRLAYANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN DİĞER GÖKÇE ÇAKMAKLI ARKADAŞLARINDA BU SİTEDE GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYACAĞIZ
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
Gökcecakmak köyü adını nerden alındı bilinmiyor değil aslında köyde yerleşim olmadan önce bulunan çakmak taşlarından alındığını duymuştum ilkokul dönemi bu arada gökcecakmalıyım ayvalık ilköğretim okulu mezunuyum.)şuanki yeni okulda okuma imkanım olmadı o okulda okuyan gökcecakmaklı ve diğer köylerden gelen çocuklar çok şanslı biz birleştirilmiş sınıflarda okuduk
öğretmenlerim Basri öztürk ,Emel Öztür,Fatih Yavuz,Filiz yavuz zor koşullarda ve zor şartlarda okuduk ama yine herşey çok güzeldi şimdiki kadar olmasada.)Böyle bir forumu acan arkadaşlardan Allh Razı Olsun elinize sağlık daha çok katılımcı daha çok üye hadin gökcecakmağa (Saygılar Selamlar Köyüm) Şanlı Ailesinede Sevgiler.)
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
Bu Arada .)Gökcecakmakspora ne oldu.) Ve AYRICA HER KÖYÜN VEYA KASABANIN BİR FESTİVALİ VAR PANAYIRI NEDNE KÖYÜMZÜN YOK BİZDE BUNU BAŞARA BİLİRİZ KÖYÜMÜZDE BİR PANAYIR DÜZENLEYEREK ELBİRLİĞİYLE SANATCI AYARLARIZ VE YEMEKLERİMİZİ OYUNLARIMIZI NE BİLEYİM GÖKCECAKMAĞIN NEYİ VARSA TANITIRIZ YILDA BİRKEZDE OLSA İŞSALLAH DİKKATE ALIRSINIZ SEVİYORUMMMMMMMM GÖKCECAKMAK SENİ (HERŞEY gÖKCECAKMAK İÇİN)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
slm çarşambama gökçeçakmak köyüme ist dan şenol ben
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
SLM BEN YÜKSEL BUARADAN TÜM ARKADAŞLARA SLM OLSUN
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
[quote=yükselkasap;116830]SLM BEN YÜKSEL BUARADAN TÜM ARKADAŞLARA SLM OLSUN .. ÇOK YERLER GÖRDÜM GEZDİM AMA HİÇ Bİ YER GÖKÇE ÇAKMAK GİBİ NEŞE VERMİYOR ..
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|
Uyari: Sitemiz bir forum sitesi oldugu için kullanicilar her türlü görüslerini önceden onay olmadan aninda siteye yazabilmektedir, bu yazilardan dolayi dogabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanicilara aittir, yine de sitemizde yasalara aykiri unsurlar bulursaniz kerimcubukcu@hotmail.de mail adresine bildirebilirsiniz, sikayetiniz incelendikten sonra en kisa sürede gereken yapilacaktir...