![]() |
|
|
#1 |
|
Administrator
![]() |
Tirit :Kaz eti, pirinç ve açılmış yufka ile yapılır.Çarşamba'nın milli yiyeceği olarak görülen tirit, Çarşamba'dan Samsun'un diğer bölgelerine yayılmıştır.
|
|
|
#2 |
|
Carsamba'lı
![]() |
hic yemedim ve cok merak ediyorum
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Carsamba Müdavimi
|
ağzımın suyu aktı vallada ördek yok işte tavukla idare ediyoruz napalım...
Karanlık odalarda kalmış bir çocuk gibiyim.. Küçük bir mum ışığına bile hasretim.. Bedenim yorgun ama ruhum deli sanma Hiç umudum olmasada kokun kaldı evin dört yanında Ağla ağla kalbim ağla sarılmaz bu yara derdim var durma ağla Sakın utanma kendini tutma kapanmaz bu yara derdim var durma ağla.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
keske tarifinide yazsaydiniz
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
yedigim tirit senin anlattigin gibi degil,yogurt neye kullaniliyor tarifinde anlamadim,sen carsambali degilsin cok belli.tirit kaz yada ördek etinden olur
.üzerinede özel yufka konur |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
ya bu sitede herkes cok nadir giriyo çarşambalılar o kadaeda az değil
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
CANIM BENİM SEN BU İŞİ BİLMİYORSUN TİRİT KESİNLİKLE KUŞ BAŞI ETLE YAPILMAZ KAZ,ÖRDEK VEYA TAVUK ETİYLE YAPILIR VE PİRİNÇ KULLANILIR VE RAMAZAN SAÇ ÜSTÜNDE AÇILAN YUFKAYLA YAPILIR...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
AÇILMIŞ YUFKA OLMAZSA YUFKACILARDA ÖZEL TİRİTLİK YUFKA VAR ONUNLADA YENİYO....
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
Alıntı:
Genellik le Tavuk eti tercih edilir.. TAvuk etini pisirdigin suya Yufkayi batiriyorsun .. Pilav üzerindeki etlere yufkayi koyuyorsun .. Biz böyle gördük.. Birde Normal de TAvuk veya Ördegin etini bütün olarak pisirirler sofranin ortasina koyarlar herkez istedigi kadar eti alir pilav ve tavuk suyuna batirilmis yufkayla afiyetle yenir.. Bahhh hele canim nasil cekti simdi :S |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Carsamba.net Üye
![]() |
bende ozel tarifi isteyenlerdenim tarifin eklenmesini rica ediyorum simdiden tesekkurler
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|
Uyari: Sitemiz bir forum sitesi oldugu için kullanicilar her türlü görüslerini önceden onay olmadan aninda siteye yazabilmektedir, bu yazilardan dolayi dogabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanicilara aittir, yine de sitemizde yasalara aykiri unsurlar bulursaniz kerimcubukcu@hotmail.de mail adresine bildirebilirsiniz, sikayetiniz incelendikten sonra en kisa sürede gereken yapilacaktir...