![]() |
|
|
#1 |
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Samsun`un Çarşamba ilçesinde yıllardır el yapımı olarak üretilen `yumurta topuk ve yumurta burun` ayakkabılar, Türk Patent Enstitüsü`ne tescil ettirildi. Çarşamba`da yaklaşık bir asırdır, dana derisinden kösele taban üzerine ve tahta topuktan imal edilen ayakkabılar, artık Çarşamba Kunduracılar Odası üyeleri tarafından üretilebilecek. Oda Başkanı Mithat Özcan, tescille ilçelerine özgü Çarşamba ayakkabılarına sahip çıktıklarını belirterek, "Şekli ve yapısı ilçemize ait olan ayakkabıların ünü sadece Samsun`da değil, tüm yörede biliniyor. Bu nedenle kendi ilçemize özgü olan modelleri tescil ettirdik." dedi. Tescil edilen ayakkabılar arasında `yumurta topuk-yumurta burun`, `kesik burun-yumurta topuk`, `yumurta topuk-5 bağcıklı` ve `yılan saraç-3 bağcıklı` gibi modeller bulunuyor. Özcan, ayakkabılar için Almanya, Hollanda, İsviçre, S. Arabistan ve Fransa gibi ülkelerde bulunan gurbetçiler aracılığı ile özel sipariş aldıklarını, Çarşamba ilçesinin bu ayakkabılarla marka haline geldiğini söyledi.
|
|
|
#2 |
|
Carsamba Müdavimi
![]() |
Babamda yumurta topuk ayakkabıları giyer ve 8 köşe kasketini başından hiç çıkarmazdı nedenini bilmezdim fakat büyüdükce anladım.Çarşambalı olmanın ayrıcalığıymış
|
![]() |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|
Uyari: Sitemiz bir forum sitesi oldugu için kullanicilar her türlü görüslerini önceden onay olmadan aninda siteye yazabilmektedir, bu yazilardan dolayi dogabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanicilara aittir, yine de sitemizde yasalara aykiri unsurlar bulursaniz kerimcubukcu@hotmail.de mail adresine bildirebilirsiniz, sikayetiniz incelendikten sonra en kisa sürede gereken yapilacaktir...